T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / AHLAT - Erzen Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

MAARİFİN YÜZ AKI SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ

30-04-2024

30-04-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

SosyalSorumlulukFaaliyetininİli

Bitlis

Başvuru SahibininÜnvanı/Adı-Soyadı

Rehber Öğretmen/ Hacer BÜRKEK ve Felsefe Öğretmeni/ Melisa AYAS ILGAZ

SosyalSorumlulukFaaliyetininHedefKitlesi

Lise Öğrencileri

SosyalSorumlulukFaaliyetininBaşlığı

İyi Bir Arkadaş

SosyalSorumlulukFaaliyetininAmacı

Okul içerisinde sınıflar arasında diyalogları artması, öğrencilerin sorumluluk bilincinin gelişmesi, alan seçiminde daha özverili hareket edebilmeleri ve işbirliği içerisinde çalışma becerilerini kazanmaları amaçlanmaktadır.

SosyalSorumlulukFaaliyetinÖzeti

Sosyal sorumluluk projemize İyi Bir Arkadaş adı ile başladık. Bu süreçe 11. Sınıf öğrencileri 10. Sınıf öğrencilerine alan seçiminde destek oldular bölümlerinin artı ve eksilerinden, kendi hayallerinden bahsettiler. Ayrıca görevlendirilen 10. Ve 11. Sınıf öğrencileri okula yeni gelen 9. Sınıf öğrencilerine okulu tanıttılar, Oryantasyon haftasında öğrencilere yardımcı oldular. Bu süreç bu şekilde devam ederse öğrencilerin sorumluluk bilinci daha çok artacak ve öğrenciler işbirliği içinde çalışma becerisi kazanacaklar.

SosyalSorumlulukFaaliyetBilgileri

Sosyal sorumluluk projemiz 20.09.2023 de başladı ve 10.06.2024 e kadar aktif bir şekilde devam edecektir. Okulumuza yeni gelen Ahıska Türklerine bölgeyi, okulu ve dersleri tanıtmak için öğrenciler görevlendirildi ve rehber öğretmenin liderliğinde küçük grup çalışmaları yapıldı. Öğrenciler bu süreçte hem okula hem derslere uyum sağlamakta daha az zorlandılar. Okul idaresi bu grup etkinlikleri için mekan ayarladı diğer paydaşlarda öğrencilere destek oldular. Bir sonraki hedefimiz baharın gelişi ile bu etkinliklere bütün okulun katılımını en üst düzeyde tutarak okul bahçesinde akranım ile kaynaşıyorum etkinliği yaparak öğrencilerin daha aktif katılımını sağlayarak oyunlar oynatmak.

SosyalSorumlulukFaaliyetininBağlantıAdresleri

Sosyal sorumluluk faaliyetlerine ilişkin telif hakkı içermeyenen az 3, en fazla 5 görsele ait indirme bağlantısı eklenmeli;görselleryüksekçözünürlükte(enaz300dpi)olmalıdır.

SosyalSorumlulukFaaliyetiİrtibatKişisi

Sosyal sorumluluk faaliyetlerinin gerçekleştirildiği eğitimkurumuyetkilisininiletişimbilgileriadısoyadı,ceptelefonuvee-postaadresibelirtilmelidir.

SosyalSorumlulukFaaliyetininSomutÇıktıları

Bu proje verimlilik oranı yüzde 70. Proje somut çıktısı öğrenci görüşleri dikkate alınarak belirlendi.

SosyalSorumlulukFaaliyetininSüresi

20.09.2023 – 10.06.2024

SosyalSorumlulukFaaliyetininUygulandığıYer(İl/İlçe)

Bitlis - Ahlat

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 15:20 - Görüntülenme: 105
  Beğen | 0  kişi beğendi